Adaugarea unei piese in proiect

    Pentru a adauga o piesa noua in proiect, trebuie sa selectati modul de lucru "adaugare piesa".

    Dati un click stanga pe fereastra de vizualizare cu proiectia 2D si miscati mouse-ul cu butonul apasat. In timpul acestei actiuni, in fereastra va aparea conturul si dimensiunile piesei.

    Dupa ce butonul a fost eliberat, apare fereastra cu proprietatile piesei, in care se poate seta detaliile legate de piesa (dimensiuni, material, ect.)

    Fereastra este structurat astfel incat datele specifice piesei si materialului acestuia sunt separate in casete diferite.

    Caseta Dimensiuni: Este plasat in zona stanga sus a ferestrei. Aici puteti seta dimesiunile (latimea si lungimea) piesei.

    Caseta Materialul: Este plasat in zona dreapta sus a ferestrei. Aici puteti specifica materialul piesei. Puteti opta pentru un material deja definit in proiect, sau puteti opta pentru un material nou in proiect.
Pentru a folosi un material existent, trebuie sa bifati optiunea "Alegeti un material din lista", dupa care puteti alege materialul din lista oferita. Dupa ce alegeti materialul dorit, toate detaliile legate de material (denumire, grosime, culoare) din caseta "Proprietatile materialului" vor fi setate automat.
Daca doriti sa creati un material nou, trebuie sa bifati optiunea "material nou", dupa care v-a trebui sa setati valorile si in caseta "Proprietatile materialului"

    Caseta Proprietatile materialului: Este plasat in zona de mijloc a ferestrei. Aici puteti seta datele legate de material, cum ar fi denumirea (sau codul folosit pentru identificare), grosimea sau culoarea. Pentru a seta culoarea materialului trebuie sa apasati butonul "Schimba culoarea". Culoarea materialului fiind o imagine, care poate fi definit de un fisier bitmap. Daca doriti ca materialul sa fie transparent (ex. sticla), bifati caseta de marcare "Material transparent"
Atentie: Daca ati optat pentru a folosi un material existent in proiect (in caseta Material), schimbarea valorilor din caseta Proprietatile materialului au efect asupra fiecarei piese din proiect care are setat acelasi material.

    In zona de jos a ferestrei sunt plasate 2 casete de marcare:
Caseta de marcare "Rotirea partii este acceptat". Daca bifati aceasta obtiune inseamna, ca nu conteaza fibra materialului. Este folosit la optimalizarea debitarii, in vederea reduceri cat mai mult a consumul de materie prima.
Caseta de marcare "Afiseaza fereastra intotdeauna cand o piesa noua este creata". Este recomandat ca sa o bifati aceasta obtiune. Daca nu doriti ca fereastra sa apara de fiecare data cand creati o piesa noua, trebuie ca aceasta caseta sa nu fie bifata. In acest caz noua piesa va avea acelasi material ca si piesa creata anterior.